8 Şubat 2009 Pazar

Dolmalı Haftadan Haberler

Bu haftayı çok yoğun atlattığımdan blogları göz ucuyla geceleri gezinebildim.Şuan tek tek okuyorum blogdaşlarımı ve yorumları yazmaya başladım bile.
Bir iş için kayınpeder İstanbul'a geldi ve bizde misafir oldu. Nasıl şeker bir insan anlatamam, sohbetler, dedikodular, kahveler, bilgilerinden faydalanmalar derken ben çok memnun kaldım bu 2 günden. Baba nın da memnun kaldığını biliyorum çünkü her defasında dile getirdi.
( Baba dediğim günleri hatırlamayacak kadar küçükken babayı kaybeden biri olarak çok uzaktır BABA kelimesi bana.Söylemek istemiyor ama söylerken bir okadarda çok seviyorum bu kelimeyi.Lakin BABAM-BABACIM ı asla kullanmam kendi babam dışında kimseye)


Bu hafta ilk defa zeytinyağlı biber dolma yaptım.Kısmetlisi çok oldu dolmaların ve her yiyen çok beğendiğini söyledi.Özellikle baba tekrar tekrar söyledi durdu güzelliğini.Artık acemi şansımı yoksa bu işi de mi becerdim bilmiyorum,diğer yapışlarımda karar verilecek.

Bu arada bir kaç hafta önce namaza başladım.Nasıl huzurluyum anlatamam.Daha önce aklım nerdeymiş benim yahu.İnşallah sonuna kadar devam eder.Namaz elbisesi bile aldım kendime.elbise ile başörtüsü tek parça.Çok pratik.
Kapanmak mı? henüz planlar arasında yok ama kısmet birgün oda olur belki. Hazır olmak gerekir böyle şeylere ve ben hazır değilim sanırım.

Geçenlerde havanın güzelliğinde dışarı çıkmak istemiş ama çıkamamıştım ya.İşte onu dün yaptım.Anne ve abi ile dışarıda yapılan kahvaltıdan sonra çok cici nevresim ve yatak örtüsü aldım.(bu sefer engel olamadım kendime ne yapayım)
Taşıyamadığım için önümüzdeki birkaçgün içinde mağaza eve teslimat yapacak.


Dün akşamda kocacığın çok uzun zamandır istediği etli yaprak sarmayı yaptım ve adını ''YAPRAK SARMA BİRDAHA SARMA'' koydum. Eşim malesef bunuda beğendi.Şimdi karalahana sarmamı istiyor.Onuda yapacam tabi ama içine çakıl taşı koymayı düşünüyorum:))))

Dvd miz bozulduğu için bilgisayarı tv ye bağlayıp seyrediyorduk filmlerimizi.Kocacıkta dün akşam benim gibi yaramazlık yapıp gidip Dvd almış. Elinde koca bir torba ile görünce başladım gülmeye.Hoş uzun zamandır para harcamayı kesmiştik ama dün süprizleri coşturduk.
Akşamına ise yaprak sarma birdaha sarma yemeğinin ardından birtürlü kısmet olup gidemediğimiz ISSIZ ADAMI alıp izledik.
Ben salya sümük, kocacığın gözler nemli( inkar etsede,çok duygulandım ama demesinden ve gözlerden belliydi gördüm)kendimizden çok şey bulduk.
Kahve,mısır,gazoz derken mideyide altüst edip keyfini çıkardık işte.
Bloğa koymak için çektiğim onca resimden, fotoğraf makinesinin azizliğine uğrayıp 3-4 resim dışında diğerlerinin kaybolmasına üzülsemde,sadece dolmaların resimlerinin kalmasına hayretle seviniyorum yine de. keyfimi kaçıramazsın fotoğraf makinesi...

19 yorum:

kuzularım ve ben dedi ki...

sevgili arkadaşım dolma ve sarma güzel görünüyor bende çok severim görüntümdende belli zaten:Dnamaza başlamana çok sevindim bende yıllardır kılıyordum ama son 1 2 yıldır kılamıyorum dua et inş bende başlıyayım sevgiyle kal byby

Betül dedi ki...

ay nasıl sevindim, canım benim çok güzel bir haber bu.Allah daim etsin inş. dolmaların nefis olmuş, ellerine sağlık.

Mehtap dedi ki...

Çok hoş şeyler olmuş canım.Zahmetli yemeklerin haricinde herhalde. canım Hakikaten de güzel görünüyor dolmalar.ellerine sağlık.Namaz olayını bende çok istiyorum.Gerçekten insan huzurlu oluyor.Kapanma olayına bende kendimi hazır hissetmiyorum ama çalışıyorken de namaz olayı da zor geliyor ama mutlaka yapmak istiyorum.İnşaallah cenab-ı Allah bana da nasip eder.sevgiyle ve sağlıkla kal.Allah kabul etsin dualarını ve namazını da.

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

Canlarım çok teşekkür ederim.Allah hepimize nasip etsin ve sonunu daim etsin inşallah.Sizler içinde dua edicem söz.
Bende çok uzun zaman ha bugün ha yarın diye diye başladım.Vakti zamanı gelmeden olmuyor sanırım

Unknown dedi ki...

Off off küçük oğlum doğduğundan beri namaz kılamıyorum.sanki üşenir oldum ama çok vicdan azabı çekiyorum inşallah yine başlıyacağım.

sarma nefiss görünüyor ellerine sağlık

bloğuna bayıldım ,yazıların çok doğal,içten kesinlikle seni listeme ekiyorum ( tabi izninle )
öpüyorum canım

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

melihacım çok teşekkür ederimsenin içinde dua edicem hayatım. ama dediğim gibi vakti zamanı vardır. ozaman gelince içinde olduğu sürece zaten yapacaksındır.
anacım konuşur gibi yazıyorum ben.öyle harflere imlalara takılırsam uğrayamam buralara:))))
izin ne demek canım benim aşkolsun.

havvanur dedi ki...

ceydanın bahçesi namazını rabbim daim etsin farz olan namaz günde1saat alıyor ama nedense nefislerimize agırgelio gibi sevapların çokkkk günahların hiç olmasın inş sevgilerr

TATESAL dedi ki...

Ellerinize sağlık canım,dolmalardan aldım birer tane arama sakın..Çok severim çünkü..Ayrıca izlemeye aldım seni..Öptümmm

Defnenin Annesi dedi ki...

Ay dolmalar harika gözüküyor.
Su issiz adam filmi bi biz seyredemedik, defneli günler basladigindan beri hersey biraz zor oluyor...

GAMZELİ ANNE dedi ki...

Canım merhaba;dolamalar pek iştah açıcı yiyenlere afiyet olsun,ellerine sağlık:)Allah kabul etsin canım negüzel namaz kılman...
Bu arada benim heriki yanağımda gamze var,ama kızımda yok malesef,ama o kadar güzel gülüyor ki o japonlara benzeyen gözler yumulup gidiyor ,ben gülmeyi ve güldürmeyi çok severim ve üzülüp ağladığım zaman kendime hep şunu derim Allah bana güleyim diye gamze vermiş hemde iki tane ;kızımda güleryüzlülüğünü benden almış sözlerin için sağol sanırım çocuğun yok Allah sanada senin gibi güzel bi bebiş versim güzelim inşallah:))

Aybike Ceylan dedi ki...

Ne guzel ve icten bir yorum birakmissin Ceyda, tesekkur ederim. Snein de ellerine saglik, hersey cok guzel.

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba canım.
Öncelikle namaza başlamışsın.Allah kabul etsin.Ben de bu bayramın ilk günğ başladım.Senin dediğin gibi ben de çok huzurluyum.Ne mutlu bizlere Allah kılmayanlara da nasip etsin inşallah.
Bu arada benim de kayın pederim geçen hafta misafirim di.Aynen şeker gibi biri.Allah başımızdan eşimizle ailesini aksik etmesin İnşallah.
Bu arada dolman da çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık
öpüyorum sevgiyle kal...
seni takibime alıyorum...

Haccecan dedi ki...

Allah kabul etsin ve daim etsin namazlarını...
Bir kaç aydır bende kılmıyorum...
:(((( Bu başıboşluğumun geçmesi için dua bekliyorum...
Allah mutluluğunuzu daim etsin. Sevgiler...

Paşa dedi ki...

selamlar bendeniz virgonun (orda sizi gördüm girdim:)kardeşi, gecenin ablası vodoo nun ve küçük prensesin teyzesi ve benpaşanın annesi:))) yahu uzun oldu ama napalım tanışalım dimi..yaprak sarma birdaha sarma lafına byıldımmmm.karalahaanyada çakıltaşları sende benim gibi alemsin..sizide bekleriz..

Paşa dedi ki...

AMAN SUYU DÖKMEDEN İÇ:)))HADİ BAKIM PAŞA PAŞA KOCANIN YANINA..

Unknown dedi ki...

2-3 GÜNLÜK EŞİMİN EV İZNİNDEN SONRA ANCA BLOGCU ARKADAŞLARIMI GEZME FIRSATI BULABİLİYOR VE GEÇ KALDIĞIM İÇİN ÇOOOOOOOOOK ÖZÜR DİLİYORUM.NAMAZA BAŞLAMANA ÇOKS EVİNDİM RABBİM DEVAMINIDA GETİRİR İNŞALLAH SARMAYA DOLMAYA GELİNCEDE :) ELLERİNE SAĞLIK ISSIZ ADAMA GELİNCEDE BAKALIM BENDE BU HAFTA SONU NASİPSE İZLMEYİ DÜŞÜNÜYORUM AMA SALYA SÜMÜK AĞLAMAK İSTEMİYORUM:((

VİRGO dedi ki...

biz de sarma müptelasıyız .afiyet olsun sizlere ....ellerinize sağlık....
allah namazlarınızı ve namazlarımızı daim etsin inş.

Unknown dedi ki...

Merhaba canım ödülünü sayfama uğrayıp alabilirsin.

Adsız dedi ki...

Ödülün bloğumda canım
sevgiler...

Related Posts with Thumbnails