25 Eylül 2009 Cuma

Çaydan Cay



Kendimi bildim bileli şu çayı sevemedim .Kırk yıl içmesem aklıma gelmez.Kocacık tam tersi çay kolik. İşte bu yüzden anlaşamıyoruz. Sevmediğim ve içmediğim bir şeyi her sabah,her akşam ocağa koymak,demlemek,servis yapmak niye anlamıyorum ki. Herkes bilir beni oyüzden ayıplayan yok ama misafire çay versem şekeri unuturum.Bir bardak versem, diğeri için takip edemem bitmişmi bardakları diye.Dedim ya sevmem şu çayı. Ne başım ağrır içmediğimde,ne kocacık gibi içmeden kendime gelememelerim vardır. Off ne zor ya sevmeyene şu işi yapmak.


Ama bol köpüklü,az şekerli türk kahvesini ver banamısın demem.Gerçi onunda günde 2 taneden fazlası sakıncalı ama olsun. Az iç, öz iç. Ayrıca yapımıda kolay.Üstelik seviyorum yapmayı.

Genelde hep daha istemeden koyarım ocağa,servis yaparım ama bazen tak diyor cana.Ya sevmiyorum neden hep ben yapıyorum diye.
Yine öyle akşamlardan birindeyiz.Çay krizi tuttu.Ben gidip yapmamak için taklalar atıyorum,kocacık öpüp duruyor ''ama çok güzel yapıyorsun, senin elinden çok güzel'' diye.Yıkama,yağlama yani. Yine mağlubum.

Çaya buyurmaz mısınız? Bardağınızın bittiğini hatırlatırsanız ikinci bardakları da doldururum.

21 yorum:

cansudere dedi ki...

bende hiç sevmem çay içmeyı yapmayı aynen senın gibiyım bitınce takıp etmeyı. çok zor iş benim için çayı ocaga koymak.hadı canım sana kolay gelsın sevmesende yapacan elden bişey gelmez kı.

Defnenin Annesi dedi ki...

Bende sevmiyorum. Esim antepli onlar caysiz yapamıyor. Ama ben esimi eğittim artık poşet çay iciyor bende ona eşlik etmek için bitki cayı ama ben turk kahvesinide sevmiyorum. Ama filtre kahveye asla hayır demem.

kuzularım ve ben dedi ki...

bende kahveyi hiç sevmem biç biçeşidini hiç içmem çay içmeyimce başı ağrıyanlardanım bende:)

Unknown dedi ki...

Ben çok severim çayı akşamları yemekten sonra,sabahlarıda kahvaltıda içmeden kendime gelemem.ama haklısın insana sevmediği birşeyi yapmak çok zor geliyor.eşim kahvaltıda omleti çok sever bende kokusuna bile tahammül edemiyorum.yapmasıda işkence gibi geliyor.ama onlar değer dimi ama ?

öpüyorum canım

essra dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
3prenses dedi ki...

kahve tiryakisiyimdir.içmesem çıldırırım.mutlaka en az 2 tane günde.çay aklıma gelmez gerçekten.sahidende insan sevmediği bişeyi yaparken zorlanıyor.

svl dedi ki...

Bende sevmem cayı öyle anca bi kahvaltıda bide cekirdek yerken.Allahtan eşim seninki gibi kolik değil :D Ama olsun sen gene bi çay için eşini kırma demle gitsin...sevgilerr

Paşa dedi ki...

tıpkı bennnnnnn
allahtan benim eşim çay kolık değil kahveyle işi hallediyorum:)
bende günde 2 fincan içerim:)
çay olayı da misafir gelince 2 cileri dökmeyi unututyorum:)eşim sesleniyor çayları tazelermisin diye yoksa aklım beş karış havada...

Adsız dedi ki...

biz ailece çay koliğiz..ama içmeyen biri için de çay demlemek ve takip etmek zordur herhalde :)

Adsız dedi ki...

çay sevılmezmı ceydacım.kalk bakıyım cay koy hadı :)

Moda Gezegeni dedi ki...

Aynen ben de çayı sevmem 40 yıl içmesem aklıma gelmez. Çernobil çocukları olduğumuzdan sanırım 86lılar çayı pek sevmez. Annem-babam hiç içirmemiş küçükken alışmamışım ne güzel:)

pelince dedi ki...

bizde de durum aynı,ama ben eşimide alıştırdım ... istemiyor artık benden.. süt içiyor en kolayından :))

havvanur dedi ki...

ceydacım vefalı insan teşekkürler iyiyiz henüz ölmedim:)))çay bn çok severim ama açıkkk amaç sıvı tüketmekk:))iyi pazarlar eniştemi çaysız koma lütfen kıss:))

Flame dedi ki...

Bnede sevmem kocada sevmez neyse ki :)

Syhn dedi ki...

bende çay hazırlıya hazırlıya içmeye başladım ama yine de kendim için asla çay demlemem:))

zor gelmesin istiyorsun her hazırladığında bir bardak iç, bi bakmışsın alışmışsın :))

GeCe dedi ki...

al benden de o kadar valla bizim evde alınan çay bitmiyor allahtan benim kocacık da düşkün değil sadece hafta sonu kahvaltısında yapıyorum

esr@ dedi ki...

Bende sevmem çayı aynı senin gibi kahvesizde duramam. Allahtan koca da sevmiyor misafirden misafire çay yapılır evde. Allah yardımcın olsun.

meltem dedi ki...

BEN DE HİİÇ AMA HİÇ İÇMEZDİM ŞİMDİ BAZEN RESMEN CANIM ÇEKİYO BİLİYOMUSUN

madammoda dedi ki...

Ayni ben :)) Seni okurken kendi halimi okur gibi oldum, ama Allah'tan benim koci muptela diil haftasolari istiyo sadece :))

Fikir/Siz Yazılar dedi ki...

Selam, yazınızı okuyunca yalnız olmadığımı anladım, etrafımda o kadar çay tiryakileri olunca, bir benmiyim şu çayı sevmeyen diye düşünürdüm, sadece kahvaltıda yada bir misafirlikte oda yanında bir şey olursa tabi...sevgiler.

uyduruk prenses dedi ki...

ayyy ben tam bir cay delisiyim kahveyi agzıma bile sürmem hatta kokusunu bile sevmem:)

Related Posts with Thumbnails