12 Nisan 2009 Pazar

Bodur Tavuğun Türbe ve Kedi Ziyareti

Bizim evde birşeylerin planı öyle haftalar öncesinden yapılamıyor.Neyi istesek araya bir engeller girer durur. Oyüzden son dakikada karar verilir, ogün ne yapılması gerektiğine. Nezamandır gitmek istediğimiz Eyüp Sultan Hz.Türbesine, dün akşam yapılan ani bir kararla, bugün annemi ve halamıda yanımıza alarak yaptık ziyaretimizi. Duamızı yaptık,namazımızı kıldık eee tabi şimdi biraz ortalığı kolaçan edip alışveriş yapma zamanı dedik ki

kendini zor taşıyan yürümeye mecali olmayan bu kediye rastladık. Doğum yapmak için yer arıyor kendine ama kimse izin veremiyor dükkan aralarına sıkışmasına çünkü okadar çok doğum yapmış kedi varki her dükkan sahibi bir anne kediye ve yavrularına bakıyormuş neredeyse.

Buda onlardan birtanesi.Okadar güzellerki sesleri bile çıkmıyor.Anne kedi sürekli gözlerini yalıyor kör olmasınlar diye. Tabi ben ve kocacık başlarından ayrılamıyoruz. Hemen süt aldık annem kap aldı. Canım çok acıkmış tabaktaki sütü yarıya indirdi. Kediciklerle vedalaşıp (Allah analalı-babalı büyütsün yavruları diyecem ama baba nerdeeee) ağlama işimi bitirdikten sonra alışveriş yapamadan yola koyulduk ve buseferde Yuşa Hz türbesine gittik. Bize burda bir haller oluyor.Tamam bütün türbe ziyaretlerinde oluyor bu huzur ama burdaki bir başka geliyor bize. Havası mı? atmosferi mi? artık ne bilmiyorum ama aşık oluyoruz bu yere.

Sonra köylü kadınların sattığı çıtır çıtır karalahanalardan alındı sarma yapmak için :)
saf bal ,acı biber turşusu ve köy yumurtası aldık.Lakin nasıl bir doğallıktır ki balın kokusu çok ağır olduğundan yiyebileceğimi sanmıyorum.Alışmamış bünye katkısız madde yememeye ne kötü bir durum.

Akşamki GS-FB maçını konuşmaya bile gerek görmüyorum bir GS lı olarak.Sadece yakışmadı bu hareketler bu aslan parçalarına hemde hiç yakışmadı. Bakın iki kardeş takım böyle olur. ( kardeş olmasak hayatta da çektirmezdik bu resmi ya neyseeeee)

Yarın da bu bodur tavuğun d.günü.İşlerimi erken bitirebilirsem kendime leziz truff lar hazırlamayı düşünüyorum.Heyyy gidi benim piliç günlerim der der indiririm mideye.

20 yorum:

SMİLENA dedi ki...

canım nerelerdesin şekercim.yoksun buralarda.özlettin kendini.bu kediler gibi hamile kalasın,duaların kabul olsun ve şimdiden iyi ki doğmuşun.tatlı arkadaşım.
moralin yerine gelmiş en çok buna sevindim.yüzün hep gülsün canın benim...
sevgilerle

havvanur dedi ki...

ettiginiz dualara yürekten amin diyorum kıss yuşa as. bnd çok severim ablam beykozda her defa gitmeye çalışırım eyüp sultanada geçen sene gitmiştik neyse aman bize ne maçlardan kıss:)şuan bzm evde bi karış suratla oturan fb li biri varr :)) bodur tavukta kimmiş be her daim piliçsin kıs sen valla çok zayıflamışın kıss yukardaki profil resminle yeni foto çok farklı kıss yeni eve yeni imaj yapsanya boya falan :))tuflarıda bizsiz yiycen yani ne diyim afiyet olsun kıs yarasın ama kilo olmasın bay sustumm

havvanur dedi ki...

he yarın içinde kutlarım iyiki dogmuşunn nice yıllara piliçimmmm tavuk olma heçç :))

Paşa dedi ki...

oo bizim buralara gelmişssin iyi ettin..allah kabul etsin bu arada...şimdiden doğum günün lutlu olsun canım...

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

Canlarım benim bakıyorumda herkes kocaları yatırmış burda. Çok teşekkür ediyorum hepinize.Hepimizin duaları kabul olsun inşallah.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

bayıldım resminize...:) ama maçın sonu kötü bitmiş ona üzüldüm.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

ilahi...uyumadınmı sen? benim bloğa geldiğinde bende seni ziyaret etmişim.sabahın bu saati olunca enteresan geldi.sağlıcakla kal ceydacım.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

o adam altta linki verilen yerde "marioloji" adı verilen bir bilim dalı kapsamına konmuş ama öyle bir bilim dalına kayıtlarda rastlamadım...son kısmında kendimce öyle bir vurgu yaptım şaşkınlıkta ilk sıralarda olacağı kesin...iyi geceler...

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Doğum gününüz şimdiden kutlu olsun. Ettiğiniz dualar da kabul olsun...

gunduz68 dedi ki...

allah kabul etsin...bu arada yeni tanıştım bloğunuzla oldukça keyifli bir yer olduğunu düşünüyorum..eşim fbli maçtan gelince yüzü oldukça kötüydü..ne yazıkki klasik gs-fb maçıydı...bende köy yumurtasını asla yiyemem..çok tuhaf kokar..haklısın alıştık yapaya saf olması bize dokunuyor..

Flame dedi ki...

Ceydacım duaların kabul olsun canım. Kediler pek şirinmiş gerçekten. FB'li olarak bende maçta olanlara çok üzüldüm. Utandım :(

GeCe dedi ki...

canım doğumgününü şimdiden kutlayalın nice güzel seneler senin olsun yeni yaşında dileklerin gerçek olsun inşallah

Adsız dedi ki...

nihayet kavuştuk o güzel yazılarına canım..allah kabul etsin dualarınızı..Şimdiden de doğum gününü kutluyorum..Ve tüm güzelliklerinin seninle olmasını diliyorum aynı zamanda tüm isteklerinin gerçekleşmesini..Nice yıllara :)

Unknown dedi ki...

özlettin kendini.dogum gününü şimdiden kutluyorum.ve inşallah yaptıgın bütün dualar kabul olur.

kuzularım ve ben dedi ki...

allah dualarını kabul etsin canım yuşa.hz.atmosferi farklıdır bende heryıl giderim yeni yaşın kutlu ve mutlu olsun sevgiler nice yıllara

Doyumluk.... dedi ki...

Bende şimdiden doğum gününü kutlarım.Daha nice nice yıllara hayırlı bir ömür ve sağlık dileklerimle.....

HUYSUZBALIK dedi ki...

Ceydacım doğumgünün kutlu olsun şimdiden. Be nde GS liyim eşim FB li. Maçlarda eğer gemide değilse giyiyoruz formalarımızı oturup izliyoruz kuzu kuzu kapışmadan dövüşmeden :) Sevgiler...

Adsız dedi ki...

kediler hassas noktam...olurum ben o kuzucuklara-cok sevilecekleri bir yuvalari olur hepsinin umarim..

Paşa dedi ki...

KARABATAK CEYDA SAATE BAK SENİ ARIYORUM KOCADA YATMIYOR YAAA..NERDESİN KISIM:)

Paşa dedi ki...

:)))))KALP KALBE KARŞIYMIŞ DERLER..

Related Posts with Thumbnails