16 Nisan 2009 Perşembe

ATATÜRK ( Bunları Biliyormuydunuz?)


Atatürk`ün dünyada `başöğretmen' sıfatlı tek lider olduğunu; bir geometri kitabı yazdığı, üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin(Türkçe) isim babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu.

Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu.

''Atatürk'' çiçeği nin adını, çiçeği bulan Wanderbilt Üniversitesi profesörlerinden doktor Kirk Landin`in koyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isimle üretilip satıldığını.

Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyük elçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı durusunda bulunduğunu.

''Mimber'' adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini.

Kurtuluş Savasında rütbe alan birçok kadın askerlerimizin olduğu, dünya tarihine geçen tek bir üsteğmenimizin olduğunu, Üsteğmen Kara Fatma'nın 700 erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezenin reiseligine bizzat Atatürk tarafından atanmış olduğunu.

Bir röportajda Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?" diye sorulduğunda "Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için, davet gelirse düşünürüz" dediğini ve bunun üzerine BM yasasının değiştirildiğini ve üyeliğe davet edilen ilk ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu.

1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı döneminde,danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye; "Şuanda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim" dediğini.

1938'de Ata nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirde;"Allah bir ülkeye yardim etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına MustafaKemal gibi lider getirir" denildiğini.

1996'da Haiti Cumhurbaşkanının vasiyetinde, mezar taşına yazılmasını istediği metinde; "Bütün ömrüm boyunca Türkiye'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm" yazdığını.

2000'de ABD Başkanı nın milenyum mesajında; '' Milenyumun hiç şüphe yokturki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Çünkü o yılın değil asrin lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir" denildiğini.

2005 de Amerika nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Mr Johns`unönerisinin "Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk'ü örnek alsın yeter"olduğunu.

2006'DA İSE, AB UYUM YASALARI GEREĞİNCE DEVLET DAİRELERİNDEN ATATÜRKRESİMLERİNİN KALDIRILMASININ İSTENDİĞİNİ BİLİYOR MUYDUNUZ?
(Bloglar Atatürk fotoğraflarıyla dolsun mimine yürekten katılıyorum.)

18 yorum:

havvanur dedi ki...

Bİ ÇOGUNU BİLİYORDUM TEKRARDAN HATIRLATTIGIN İÇİN TŞK CEYDACIMDA AB YASALARINA NEYMİŞ BE RESMİ KURUMLARDAN ASLA BAYRAGIMIZI VE ATAMIZI KALDIRAMAZLAR YADA KALDIRMAMLILAR SEVGİLER CANIMCIM

zehra dedi ki...

ne guzel bır yazı paylasmıssın bızımle canım ellerıne saglık

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

sağol paylaşımın için ...

hayırlı uğurlu olsun yeni şablon :)

SenaBera dedi ki...

Bazılarını biliyordum ama çoğunu duymamıştım, teşekkürler paylaşımın için...

Paşa dedi ki...

ay canım ne güzel yazmışşsın...güzel bir yazıydı bende bu mime katılcam ama biraz daha beklim:)

Adsız dedi ki...

Tatil icin Tunusa gittigimiz de emekli bir gazeteci olan Tunuslu rehberimize,
Ziyaret edebilecegimiz büyük bir camii yok mu? diye sordugumuzda
"Biz yüzyillar boyu fransiz sömürgesi olarak yasadik.Sizin kadar sansli degildik bir ATATÜRK cikmadi ülkemizden,o yüzden biz camilerimizi ancak bu kadar koruyabildik"
egildi o zaman daha kücük olan kizimin ellerinden tuttu ve söyle dedi"kücük kiz Atatürkü iyi tani büyüyünce, ve asla unutma.unutturma.

bende bir Tunuslu gazetecinin söylediklerini paylasmak istedim.

Sünter

Unknown dedi ki...

bunların çogunu bilmiyordum ve kendime kızdım.neden bilmiyorum diye.Atatürk gibi yüce bir kişiligin bunları gerçekleştrimiş olması beni şaşırtmadı.

GeCe dedi ki...

biliyordum ama unutmuşum hatırlattığın için teşekkürler

Doyumluk.... dedi ki...

Zevkle okudum.Teşekkürler

zuzuların annesi dedi ki...

Yüreğine sağlık canım...

serpil'in mutfağı dedi ki...

paylaşımın için teşekkürler.bunları hiç unutmamamız lazım.ama çoğunu yeni öğrendim.heleki yunan komutanın yaptığı çok güzel birşey.helal olsun adama bizdeki türklerin bazılarınada örnek olsun.teşekkürler tekrar.

pelince dedi ki...

Bu fotoğraflar her şeyi çok iyi anlatıyor.Gurur duydum ....

Paşa dedi ki...

kız; karabatak kız gene yoksun:P

Mehtap dedi ki...

canım benim süpersin.Bende biliyordum ama birçok kimsenin bildiğini sanmıyorum.hatırlattığın ve bilmeyenlere duyurduğun için teşekkür ediyorum.yüreğine sağlık.çok öpüyorum.

cansudere dedi ki...

canım bildigim ve bilmedigim şeyler vardı paylaşımın için saol sevgiler..............

orguknit dedi ki...

Hoşbulduk Ceydacım.Güzel ziyaretin için çok teşekkür ederim.
Sevgilerimi yolluyorum.
Paylaşımın da çok hoş ve kutsal.Emeğine sağlık.
Görüşmek üzere.

SMİLENA dedi ki...

ne güzel bilgiler..
ceydoşçum güzel dileklerin ve dualarınla yanımda olduğun için çok çok teşekkür ederim.çok tatlısın.öpüyorum seni hem de kocaman

MAVİ UMUT dedi ki...

Bazılarını bilmiyordum doğrusu.güzel bir paylaşım olmuş.teşekkürler.

Related Posts with Thumbnails